L’alumini en edificis: durabilitat i sostenibilitat

Un recent estudi fundat per el International Aluminium Institute  i elaborat per Michael Stacey arquitecte i investigador de renom a la universitat de Nottingham descriuen l’alumini com un dels materials amb més durabilitat i amb qualitats úniques que el fan ideal per la construcció d’edificis.

Ja fa més de 100 anys que l’alumini s’utiliza com a material essencial dins l’arquitectura. Un dels exemples més primerencs és el de l’església de St Edmund a Anglaterra (1895) que presenta en el sostre de la capella panells d’alumini decorat. Aquest material és utilitzat també en molts edificis emblemàtics com l’Empire State Building a Nova York, el Hong Kong and Shanghai Bank a Hong Kong o l’edifici de les Nacions Unides a Nova York.

L’alumini és un metall resistent a la corrosió i als efectes nocius dels rajos UV fet que li garanteix una vida més llarga. El procés d’extrusió ofereix una gamma quasi infinita de formes i seccions que li atorguen una gran flexibilitat. L’alta resistència i pes de l’alumini fan possible el disseny i construcció d’estructures lleugeres amb una estabilitat excepcional que permeten la creació de finestres amb marcs molt estrets i de dimensions variades, guanyant així a l’interior dels espais, el màxim de llum possible.

Gràcies a la seva composició, l’alumini no requereix un manteniment exhaustiu llevat de la neteja periòdica, el que es tradueix en un important avantatge de costos durant la vida útil d’un producte. És a més, un metall que pot reciclar-se en un sol procés fent servir fins a un 95% menys d’energia que la utilitzada en el procés primari de producció.

Segons aquest informe podem afirmar que l’alumini és un metall molt valorat per totes les seves qualitats i els seus beneficis convertint-se així en un dels materials amb més potencial per contribuir a la creació de ciutats sostenibles.

Font:
• http://www.world-aluminium.org/publications/
• http://greenbuilding.world-aluminium.org/home.html

Un sistema innovador

La llum natural en espais interiors sempre s’agraeix i es valora. Una il·luminació natural projectada correctament ens permetrà millorar el grau de confort i benestar dels espais interiors il·luminats. Per això, encara que es pugui donar claredat amb llum artificial, la llum natural a més de ser econòmica i sostenible aporta un punt de calidesa que sempre s’ha d’aprofitar. En aquesta instal·lació les dues finestres corredisses que us presentem, han estat dissenyades per ser col·locades en un espai reduït i aprofitar-lo al màxim. L’obra ha estat elaborada de tal manera que la finestra corredissa quedi íntegrament amagada a la paret donant així una amplia sensació espaial a l’interior de la vivenda.

Un concepte alternatiu de seguretat a la llar.

La seguretat en portes i finestres exerceixen una funció essencial en les nostres llars. Mai se sap quan pot passar una emergència a casa, per això es molt important prestar especial atenció al disseny i als materials que s’utilitzen en aquests elements. El sistema de seguretat dels tancaments de finestres cada vegada té més importància per la vulnerabilitat dels actuals. Us deixem amb aquest vídeo a a mode d’introducció com a referència als nous elements que s’utilitzen per augmentar la seguretat: el funcionament dels farratges i els vidres.

La casa d’alumini Kline ha elaborat aquest vídeo per donar a conèixer la importància de la seguretat en finestres. Es mostra una finestra de fulla oculta amb tancament Winkhause WK-2 i vidre Totalsif de Guardian Sun. Totalsif es un producte d’altes prestacions, un vidre amb garanties de futur, amb màxima transparència, màxims valors d’eficàcia tèrmica i control acústic i anti-bala.

A Arnedo Aluminis S.L. utilitzem part d’aquests elements com els vidres Guardian Sun, els tancaments Winkhause i fusteria d’alumini de fulla oculta similars a les que es fan referència en el vídeo.

Vidres intel·ligents. Estalvi energètic i comfort per la llar.

Un bon aïllament tèrmic és important pel benestar de la nostre llar. Escollir un vidre que permeti mantenir l’escalfor de casa a l’hivern i la frescor a l’estiu pot contribuir no només al benestar sinó també al comfort i la salut de la nostre família. Els vidres Guardian Sun filtren la radiació solar millorant el confort. Gràcies al seu valor U més baix del mercat és possible estalviar calefacció i aire condicionat.cristal_inteligente

El valor U és la dada que hem d’observar a l’hora d’escollir un vidre, que ens permetrà saber la seva capacitat d’aïllament. Un vidre amb un factor U baix redueix les pèrdues d’energia, el que suposa un considerable estalvi energètic de calefacció a l’hivern i aire condicionat a l’estiu.

verano invierno

Per mes informació: Guardian Sun

Obertura de la web Arnedo Aluminis S.L.

Benvinguts a la pagina web de Arnedo Aluminis.

En aquesta pàgina podràs trobar informació sobre els nostres serveis i consultar les nostres obres en la galeria d’imatges. També disposem d’una secció de contacte, on et podràs posar en contacte amb nosaltres (email o telèfon).

Per altra banda, en la secció del blog, penjarem entrades relacionades amb les nostres obres, així com articles relacionats amb el nostre àmbit.