L’alumini en edificis: durabilitat i sostenibilitat

Un recent estudi fundat per el International Aluminium Institute  i elaborat per Michael Stacey arquitecte i investigador de renom a la universitat de Nottingham descriuen l’alumini com un dels materials amb més durabilitat i amb qualitats úniques que el fan ideal per la construcció d’edificis.

Ja fa més de 100 anys que l’alumini s’utiliza com a material essencial dins l’arquitectura. Un dels exemples més primerencs és el de l’església de St Edmund a Anglaterra (1895) que presenta en el sostre de la capella panells d’alumini decorat. Aquest material és utilitzat també en molts edificis emblemàtics com l’Empire State Building a Nova York, el Hong Kong and Shanghai Bank a Hong Kong o l’edifici de les Nacions Unides a Nova York.

L’alumini és un metall resistent a la corrosió i als efectes nocius dels rajos UV fet que li garanteix una vida més llarga. El procés d’extrusió ofereix una gamma quasi infinita de formes i seccions que li atorguen una gran flexibilitat. L’alta resistència i pes de l’alumini fan possible el disseny i construcció d’estructures lleugeres amb una estabilitat excepcional que permeten la creació de finestres amb marcs molt estrets i de dimensions variades, guanyant així a l’interior dels espais, el màxim de llum possible.

Gràcies a la seva composició, l’alumini no requereix un manteniment exhaustiu llevat de la neteja periòdica, el que es tradueix en un important avantatge de costos durant la vida útil d’un producte. És a més, un metall que pot reciclar-se en un sol procés fent servir fins a un 95% menys d’energia que la utilitzada en el procés primari de producció.

Segons aquest informe podem afirmar que l’alumini és un metall molt valorat per totes les seves qualitats i els seus beneficis convertint-se així en un dels materials amb més potencial per contribuir a la creació de ciutats sostenibles.

Font:
• http://www.world-aluminium.org/publications/
• http://greenbuilding.world-aluminium.org/home.html